@SalunenJussi
 

Metsäteollisuus ennemmin tuo kuin maksaa kotimaisesta. Sama kävi viime vuonna. Onhan hiilinielut näistä ulkomaisen puun hakkuista hyvitetty? tilastojenkin mukaan tuontipuu ollut kalliimpaa.

https://twitter.com/SalunenJussi/status/1757989058507120713

 

”Tällaisesta on voinut vain unelmoida” – Ruotsissa riemua hintahulinasta

Jopa Norjan puumarkkina on herännyt eloon, kun Itämeren alueen puuvirrat muuttavat suuntiaan.

https://www.metsalehti.fi/artikkelit/puukauppa-ruotsissa-riemua-hintahulinasta

Askartelua: Tukkivannesahan laser-kohdistimet

Sain viimein tullattua ja haettua postista laser-modulit vannesahalaitoksen varustelemiseksi.

Asennan sahaan kaksi tällaista halpaa modulia ja toivon niillä saavani aikaan vihreät tähtäysviivat sahattavaan pölkyyn siihen kohtaan mistä terä kulkee.

En vielä pysty asentelemaan ja kokeilemaan koska saha on lumen peitossa.

Tehdään tästä sitten kevätauringossa lisää blogi-kirjoitusta.


https://www.apinex.com/ret2/green-line-laser-module-for-sawmills.html

Juri Laurila  – Ilmastosankari
 

Pekka Rahko innoitti käymään läpi Seppo Vuokon joulukuisen @metsalehti

kirjoituksen ja sen kirvoittamat vastineet. Tämän perusteella keskustelu tuntuu olevan varsin tunnepohjaista. #metsä #metsätalous @luontopaneeli

Roskaa vai ei! Seppo Vuokon kritiikki ja Luontopaneelin vastine

Metsäkeskustelu kuumeni, kun kasvitieteilijä ja luontokirjailija Seppo Vuokko kuvaili Luontopaneelin luontokatoraporttia roskaksi 12.12.2023 Metsälehden verkkosivuilla julkaistussa kirjoituksessaan. Vuokko kertoi, että Luontopaneelin julkaisut ja julkilausumat osoittavat, ettei se tiedä metsien ekologiasta juuri mitään. Raflaava otsikko ja kovat väitteet saivat Luontopaneelin lähipiirissä olevat ihmiset tolaltaan ja useat reagoivatkin tähän sangen voimakkaasti. Myös Luontopaneeli antoi oman vastineensa.https://homotiaisenlaulu.wordpress.com/2024/01/21/roskaa-vai-ei-seppo-vuokon-kritiikki-ja-luontopaneelin-vastine/

Kymmenien miljoonien eurojen jättiterminaali hiljeni asiakkaista toimittuaan vain muutaman kuukauden

Kilometrin mittaisesta lastauslaiturista tunnettua tavaraliikenteen keskusta Kouvolassa kaavailtiin alunperin kansainvälisen idän liikenteen tarpeisiin Euroopan ja Kiinan välillä.

Tässä yksi esimerkki, kuinka venäjä-pakotteilla ammutaan omaan jalkaan…
Raakapuun ja sahatavaran tuonti loppui, mutta tilanne oli poliitikoiden mukaan helppo ”paikata” lisäämällä hakkuita suomessa.
Sitten peliin puuttui EU:n komissio !?

https://yle.fi/a/74-20070671

 

[Maija Pohjakallio] / @MaijaPohjakalli  

Puuta jalostavan teollisuuden (metsateollisuus) ja (Sahateollisuus) monimuotoisuus tiekartta ja siihen liittyvä laaja taustatutkimus (LukeFinland) / (UniEastFinland) Suomen metsäluonnosta julkaistiin tänään
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009840821.html

Metsäkatoasetus

Ei voi olla totta: ”Metsäkatoasetus teetättää metsäalalla valtavan työn: tulossa satoja tuhansia uusia referenssinumeroita”

Jokainen puuta sisältävä tuote on yksilöitävä siten, että hakkuukohde voidaan identifioida ja ”varmistaa”, ettei tuote ole aiheuttanut ”metsäkatoa” tai metsän ”heikkenemistä”.

EU:n byrokraatit ovat kehittäneet itselleen ikiliikkujan

https://forest.fi/fi/artikkeli/metsakatoasetus-teetattaa-metsaalalla-valtavan-tyon-tulossa-satoja-tuhansia-uusia-referenssinumeroita/#ab637695

Kymen Sanomat : Stora Enso suunnittelee sulkevansa Sunilan sellutehtaan – Työt uhkaavat loppua 250 henkilöltä

Kaikki tänään kerrotut toimet johtaisivat yhteensä 1 150 yhtiön työntekijän vähentämiseen.
Linkki lehtiartikkeliin

Tuulimyllyt -

Jokainen tuulivoimala aiheuttaa vähintään kahdeksan hehtaaria pysyvää metsäkatoa

Kuppi nurin metsäkatoasetuksesta

 
”Kuten ennallistamisasetuksessa myös tässä Keski- ja Etelä-Euroopan kestämätön maan- ja metsänkäyttö halutaan kompensoida ja maksattaa vähiten metsäkatoa aiheuttaneiden Suomen ja Ruotsin avulla”, kirjoittaa Sari Essayah MT:n vieraskolumnissa.
Linkki ->
Maaseudun tulevaisuus 12.6. 2023: 

Tälle ei kai voi mitään?

Huolestuttavia tietoja koko ajan

Noin 100m päähän metsäpalstastani tulee tuollainen linja. Onneksi ei jäänyt linjan alle. Siihen olisi varmaan mennyt puolet pinta-alasta. Naapuri joutuu kärsimään.

Twitterissä on tästä aiheesta rankkoja kommentteja. Tässä yksi esimerkki -> https://twitter.com/NissinenMarkus/status/1654763384213065730

Tämä kuva on Yli-Kiimingistä

Juurikääpäriski maapuissa

Metsiin ei kannata jättää monimuotoisuuden turvaamiseksi juurikäävän lahottamia tuulenkaatoja tai maapuita. Ne levittävät tuhonaiheuttajaa ympäröivään metsään, eikä biodiversiteettihyötykään ole erityisen suuri. Tarkemmin täällä:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarkkohantula/juurikaapariski-maapuissa/
https://twitter.com/JarkkoHantula/status/1626117890347876352

Ukko putosi suohon - meinasi tulla hiilensidontaa ja monimuotoisuutta

Kävimme Jouluna arvioimassa erästä metsäkiinteistöä. Hyvin meni siihen asti, kunnes pois lähtiessä kiirehdin juoksemalla jäätynyttä suo-ojaa pitkin. Ei kestänyt jää loppuun asti.

Loppupäivä menikin sitten varusteita pestessä.
 

Kaiken lisäksi arvioimme palstan sellaiseksi, ettei kannata siihen ryhtyä. Sijainti oli hyvä mutta näissä on usein ongelmana tieyhteydet. Pieniä palstoja siellä täällä ja toisten maiden kautta ei ole lupaa mennä. Pitää aina saada varmistetuksi virallinen kulkuoikeus, joka tulee lohkomisen yhteydessä samaan hintaan. Erillisenä toimena vielä kalliimpi kuin lohkomiskulut. Ja käsittely kestää helposti vuodenkin.

Tässä tapauksessa on peltotie palstan molempiin päihin kiinteistölle asti. Mutta entäs jos naapuri kieltää pääsyn. Toiselta puolen vielä myyjän omaa maata. Tietenkin hän lupaa auliisti kulkuoikeuden. Mutta entäs jos myöhemmin kieltää? Tai omistaja muuttuu?
 
Tuollaisista kiinteistöistä pitää pysyä erossa. Pienikin tuo kiinteistö on.

Vannesahan terien terotusta

Viimeinkin opin teroittamaan terät oikein jäätyneelle puulle. Olin jo luopua sahaamisesta talveksi. Robotin säätäminen on aika vekkuli homma. Nyt näyttää terä kulkevan suoraan ja laudoista tulee kelvollisia.

22-syksyn viimeiset kaaret jäätyneistä laudoista

(17.11.2022)
Jos ei muuta tekemistä, niin voi ainakin tehdä kaaria. Ei vain ole tontilla enää tilaa pystytää lisää katoksia.
Nyt piti laudat jo sulattaa kontissa ennen taivuttamista.

×
×

Ostoskori